Izrada web stranice glumice Sandre Lončarić – Tankosić

Zadatak je bio izraditi novu web stranicu za glumicu što je izazov samo po sebi. Umjetnici su posebni ljudi koje je dosta teško zadovoljiti 🙂

Web stranica svakako mora biti responsivna i podržavati veliki broj slika i video materijala jer oni prikazuju «proizvod» no opet mora biti što lakša radi brzog učitavanja na mobilne uređaje. Dizajn treba biti jednostavan i čist jer želimo pažnju zadržati na vizualnim materijalima, a ne na dizajnu web stranice. Obavezno je da bude na engleskom i njemačkom, pored hrvatskog jezika.

Nakon nekoliko kava, uspjeli smo dogovoriti osnovne smjernice za dizajn i izradu web stranice koje će zadovoljiti i klijenticu i poštovati standarde WordPressa, platforme pomoću koje gradimo stranicu.

Zahtjevi:

  • Jednostavnog i čistog dizajna
  • Slike i video materijali velikih dimenzija (što veće to bolje)
  • Poseban dio za kazalište, poseban za film i TV te posebno galerija
  • Homepage treba biti presjek svih kategorija
  • Poseban dio za novosti ali da bude na homepage
  • Životopis na tri jezika
  • Kontakt forma
  • Stranica prilagodljiva na sve formate (responsive)

 

Izrada web stranice

Imali smo otvorene ruke po pitanju dizajna te smo klijentici pokazali nekoliko opcija. Odabrala je korištenje unaprijed definirane teme što je suzilo izbor na nekoliko odgovarajućih prijedloga. Na kraju smo se složili s Premium Vantage temom SiteOrigina koja je imala sve parametre koje smo tražili.

Nakon prve faze i odabira dizajna i teme, krenuli smo sa modifikacijama teme kako bi u potpunosti odgovarala zahtjevima klijentice. Unaprijed napravljena selekcija materijala, slika i video clipova, te životopis preveden na dva dodatna jezika, ubrzali su proces modifikacija jer smo točno znali s čime raspolažemo i u kojoj količini.

Desktop monitor

Video materijali su uploadani na kreirani Youtube account kako bi stranica bila što lakša za učitavanje. Prilagodba profesionalnih fotografija, spremnih za tisak, za objavu na internetu je poseban korak koji se treba napraviti kako bi web stranica bila kvalitetna i korektna.

Desktop monitor – fotografije

Klijentica nije željela imati posebne web stranice za svaki jezik jer većinu materijala i tako predstavljaju slike. Taj izazov smo riješili tako da smo sve prijevode životopisa stavili na jednu stranicu, a izbornik postavili na engleskom, jeziku na kojem se većina najlakše snalazi.

Desktop monitor – životopis na tri jezika

 

Stranica je povezana sa Google Analytics te SEO Yost kako bismo mogli pratiti posjete stranici i korigirati te unaprijediti iskustvo svakog posjetitelja.

Povezali smo web stranicu i sa društvenim mrežama, Facebookom, Instagramom, LinkedInom i Youtubeom, kako bismo dobili dodatnu povezanost.

Finalni rezultat je funkcionalna i jednostavna web stranica koja prenosi informaciju. Lako ju je ažurirati, a dobra je vidljivost na svim uređajima (desktop, notebook, tablet, mobile). Odabrana tema je veoma zahvalna pri izmjeni fotografija i samog slidera te podržava sve izmjene koje klijentica poželi.

Slijedeći korak je konstantno praćenje i poboljšanje SEO te povezivanje sa profesionalnim servisima kao što je IMDB.

Mobilni uređaj

Tablet uređaj

Tablet uređaj

Posted in Uncategorized and tagged , .

One Comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *